TRE WORKSHOPS I VIRYA YOGA REHAB: YOGA MED BLOCK, BÄLTE, FILT OCH VÄGG!

Posted By Livia Wanntorp on Apr 6, 2018


Workshop II – höfter och bäckenet. Söndag 27 maj.

Anmäl dig senaste en vecka innan till liviwann@gmail.com

Välkommen!

 

 

Hallå yogalärare, titta hit!

 

Visst har du stött på yogaintresserade deltagare som säger sig vara orörliga, stela eller som har svårt att praktisera för de har ont i olika delar av kroppen?

 

Har du, som yogalärare, de verktyg som behövs för att ta hand om dessa deltagare så att de ska känna sig del av gruppen och så att de inte själva ska behöva tänka ut hur de bör anpassa rörelserna eller avstå från vissa positioner?

 

Kom och lär dig mer om hur du praktiserar yoga med hjälp av block, bälte och filt samt om hur du förenklar och underlättar rörelser och yogapositioner genom att använda väggen som referenspunkt i flödet.

Vi möts på yogastudion vid Salve Hälsocenter under tre workshops (se nedan) och tillsammans utforskar vi rörligheten och styrkan i 1) axlar och rygg (workshop I); 2) bäckenet (från benen till nedre delen av ryggen workshop II) och 3) fötter och händer (workshop III).

 

I varje workshop får du:

  • En c. 60 min-lång klass där du genom ett konkret yogaflöde får exempel på hur du kan lägga upp en klass där vi jobbar med propps och väggen som referenspunkt.
  • En kortare inledande somatisk meditation som relaterar till det biomekaniska temat vi använder.

 

Efter det, går vi igenom samt testar tillsammans varje rörelse/asana för sig och du får

–   ytterligare variationer på rörelser som du kan använda i dina klasser.

Målet och förhoppningen med dessa tre praktiska workshops är att du, när du har gått dem, som yogalärare, ska kunna erbjuda alternativ på rörelser (baserade på användning av vägg och propps) som kan göras även av de deltagare som håller på att rehabilitera/komma tillbaka till yoga från en skada, eller deltagare som är nya till yoga (inte så rörliga eller ovana).

 

Även om vi kommer att kort ta upp teori bakom rörelser och anatomi för respektive del av kroppen vi jobbar med, liggen fokusen och tiden mest på det praktiska, och vi kommer inte heller att gå genom olika typer av symptom eller sjukdomstillstånd.

Välkomna!

  1. Workshop I – rygg och axlar. Söndag 6 maj.
  2. Workshop II – höfter och bäckenet. Söndag 27 maj.

  3. Workshop III – fötter och händer. Söndag 10 juni.

 

Tid: 13.30-16.00

Pris för varje workshop: 550 kr ink moms. Betalas via faktura. Om du bokar alla tre workshops får du specialpriset på 1500 skr (ord. pris1650 skr).

 

Bara 12 platser finns att tillgå. Det finns mattor och några klossar/bälten att låna för deltagare som kommer långt ifrån, men du får gärna ta med egna propps om du har möjligheten.

 

OBS! Alla yogalärare är välkomna!

Virya Yoga-lärare får tillgodogöra sig av workshopstimmarna som uppdateringstimmar!

 

Lärare: Livia Wanntorp
Plats: Salve Hälsocenter, Krukmakargatan 3, Stockholm.

Anmäla: mejla dina faktureringsuppgifter samt telefonnummer till liviwann@gmail.com.

Din plats är garanterad så snart din faktura är betald. Observera att anmälan är bindande.

 

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *